Alle locaties


Sommige teksten op deze website zijn vertaald door Google Translate. De nauwkeurigheid van de vertaling kan leiden tot een inhoudelijk en/of feitelijke onjuistheid. Aan de vertaalde teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Belangrijke waarschuwing. Pas op voor phishing!

Valse e-mails of valse sms'jes lijken steeds echter. Criminelen proberen op deze manier uw inloggegevens te verkrijgen. Dit heet phishing. Het is daarom belangrijk dat u valse e-mails of valse sms-berichten herkent.

Kenmerken zijn:

Coronavaccinatie: veelgestelde vragen en antwoorden

Om u voldoende te informeren over het coronavaccin geeft de GGD online voorlichtingen via Teams. Bewoners tussen 18 en 60 jaar ontvangen hiervoor een aparte uitnodiging. Bij deze uitnodiging zit een instructie om Teams te installeren op uw telefoon. Als u hulp nodig heeft, kunt u terecht bij het COA.

In januari 2021 is in Nederland gestart met de het vaccineren tegen corona. Deze vaccinatie is bedoeld voor alle inwoners van Nederland van 18 jaar en ouder.

Zwemmen? Wees je bewust van de gevaren!

Met warm weer is het fijn om verkoeling in het water te zoeken. In Nederland is heel veel water. Dus dat komt goed uit, zou je denken. Maar als je niet goed kunt zwemmen, is zwemmen levensgevaarlijk. Bijna elk jaar verdrinken er mensen die op een COA-locatie wonen. Vaak zijn dit kinderen en jongeren.

Zwemles 
In Nederland krijgen kinderen al vanaf jonge leeftijd zwemles. Ook kinderen die op een COA locatie wonen, kunnen zwemles krijgen. Vraag er naar bij je woonbegeleider.

Pas op voor tekenbeten!

Teken komen overal voor waar veel begroeiïng is. Zoals in het bos, een park, de duinen en op de hei. Ook in de tuin komen teken voor. Teken kunnen zich vastbijten in de huid. Van een tekenbeet kunt u ernstig ziek worden. Controleer uzelf en anderen op tekenbeten nadat u in een groene omgeving bent geweest. Als een teek zich in u heeft vastgebeten, moet u hem snel (laten) weghalen. Onthoud de datum waarop u gebeten bent. Als de teek meer dan 24 uur in uw huid heeft gezeten, dan moet u altijd contact opnemen met het Gezondheidscentrum (GZA).

U moet ook naar het GZA als:

Met kinderen op de fiets

Wanneer u een kind op de fiets meeneemt, dan moet u een speciaal kinderzitje gebruiken.

Voor kinderen tussen 9 maanden en 3 jaar gebruikt u een kinderzitje dat u voor op de fiets monteert (aan het stuur).

Voor kinderen van 3 tot 5 jaar gebruikt u een kinderzitje met veiligheidsgordel dat u achter op de fiets monteert. Let ook op de bescherming van de voeten! Zorg dat die niet tussen de spaken van de fiets kunnen komen.

Sporten en bewegen

Media: afbeelding

Wil jij plezier hebben, meer gaan bewegen, sociale contacten opdoen en werken aan je gezondheid? Laat het weten aan een COA medewerker en doe mee!