Alle locaties


Sommige teksten op deze website zijn vertaald door Google Translate. De nauwkeurigheid van de vertaling kan leiden tot een inhoudelijk en/of feitelijke onjuistheid. Aan de vertaalde teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

13 oktober: persconferentie Corona

“We gaan naar een gedeeltelijke lockdown. Deze maatregelen gaan pijn doen, maar het is de enige manier om het virus te bestrijden.” Aldus minister-president Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober.

28 september: persconferentie corona

“Hard ingrijpen is nodig. Het aantal besmettingen loopt zo hard op dat we achter het virus dreigen aan te lopen. Daarom pakken we door, om weer voor het virus uit te komen.” Aldus premier Rutte tijdens de persconferentie van maandag 28 september.

Welke maatregelen gelden in Nederland?

Buiten
• U mag buiten met andere mensen afspreken.
• U moet wel 1,5 meter afstand houden. Kinderen tot 13 jaar hoeven niet 1 meter afstand te houden.
Mensen uit 1  huishouden mogen dichterbij elkaar zijn.

Azc in beeld

In de film ‘Azc in Beeld’ vertellen Ayoub, een bewoner van azc Den Helder, en medewerkers van IND, COA, VWN en DT&V je meer over het dagelijkse leven in een azc. Nieuwsgierig? Bekijk de film!

Doorlooptijden asielaanvraag

Veel asielzoekers moeten helaas lang wachten op een beslissing op hun asielaanvraag. Mogelijk ziet u dat asielzoekers die later asiel dan u hebben aangevraagd, eerder een gesprek of beslissing krijgen. We kunnen u helaas niet vertellen wanneer u precies aan de beurt bent. De IND begrijpt dat dit vervelend voor u is.

Hebt u asiel aangevraagd vóór 1 april 2020?
Een speciaal team (Taskforce dwangsommen) behandelt uw zaak. Dit team is ingezet om de achterstand weg te werken. Doel is om uw aanvraag vóór 1 januari 2021 te behandelen.