Start gebruik Yoursafe account


Je hebt twee enveloppen ontvangen van een COA-medewerker. In de ene enveloppe zit een Yoursafe betaalpas en een QR-code. In de andere enveloppe zit een pincode. Deze betaalpas is gekoppeld aan een betaalrekening. Met een betaalrekening kun je geld ontvangen en betalen. Je kunt de betaalpas direct gebruiken samen met de pincode. De QR-code heb je nodig om de Yoursafe app te gebruiken, daarmee kun je bijvoorbeeld zien hoeveel geld er nog op je rekening staat.

Wat krijg ik van het COA?
Op de Yoursafe betaalrekening krijg je elke week jouw weekgeld en andere vergoedingen van het COA.

Wat is een pincode?
Een pincode is een code van 4 cijfers die je nodig hebt om met je betaalpas geld op te nemen in een geldautomaat of om te betalen in een winkel. Bewaar je pincode niet op papier, maar leer deze uit je hoofd en vertel hem aan niemand anders. Ook niet aan een bekende.

Wat kan ik doen met de QR-code?
In een van de enveloppen zit een QR-code. Je hebt deze nodig als je de Yoursafe app op jouw smartphone wilt gebruiken. Bewaar deze code goed.

Wat kan ik met de Yoursafe app?
In deze app kun je zien hoeveel geld er op je rekening staat. Ook kun je hiermee betalen als je iets koopt van internet. Let op, je mag de app alleen zelf installeren. Niemand anders mag dit doen. Als je het moeilijk vindt kun je een COA-medewerker vragen om je hierbij te helpen.

Ik heb een smartphone
Als je de Yoursafe app installeert op jouw smartphone kun je gebruik maken van extra mogelijkheden. Je kunt dan bv. zien hoeveel geld je op je rekening hebt staan. Kijk hier om te zien wat er nog meer mogelijk is.

Ik heb geen smartphone
Als je geen smartphone hebt kun je de betaalpas gebruiken om te pinnen in winkels of om geld op te nemen uit een geldautomaat. Bewaar de QR-code goed, deze heb je nodig als je op een later moment alsnog de Yoursafe app wilt gaan gebruiken.

Identificatie
Om in Nederland een betaalrekening te openen moet je je identificeren. Je moet met een identiteitsbewijs bewijzen wie je bent. Bij de uitgifte van jouw Yoursafe betaalrekening heeft de COA-medewerker daarom gecontroleerd wie jij bent. Om te zorgen dat jij jouw betaalrekening snel kunt gebruiken heeft het COA jouw identiteitsgegevens doorgegeven aan Yoursafe. Zodra jij een eigen identiteitsbewijs hebt is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te scannen in de Yoursafe app.

Voorwaarden voor gebruik van de Yoursafe account
Pinnen of betalen is alleen mogelijk als er voldoende saldo op je betaalrekening staat. Per dag kun je maximaal €1000,- opnemen (uiteraard alleen als je voldoende saldo hebt).

Hoe kan ik de app downloaden?
Dit kan via de volgende links:

Zie ook
Wat kan ik met de betaalpas doen?
Wat kan ik doen bij problemen met de Yoursafe account?