Meedoen


         

Meedoen levert je veel op:

  • Je leert de Nederlandse taal
  • Je maakt kennis met de Nederlandse cultuur
  • Je doet werkervaring op
  • Je ontmoet Nederlanders
  • Je kunt iets voor een ander betekenen en dat voelt goed.

Wil jij dit ook? Kom dan naar de Meedoen-balie op jouw azc en schrijf je in voor een of meer activiteiten. Bijvoorbeeld voor een sportactiviteit of een cursus. Of kijk of er vacatures zijn voor vrijwilligerswerk of betaald werk. Heeft jouw locatie geen Meedoen-balie? Dan kan een casemanager of een andere COA-medewerker je verder helpen. Er zijn vaak veel mogelijkheden binnen én buiten je azc. Kijk ook onder Meedoen-balie. Daar vind je activiteiten en vacatures in en rond jouw azc.

De Meedoen-balie van jouw azc werkt samen met openbare instellingen, organisaties en bedrijven in de buurt. Zij helpen ons bij het vinden van activiteiten die bij jou passen.  

Sport

Van sporten ga je je altijd beter voelen. Je voelt je fit en je komt in contact met andere mensen. A, B en  C vertellen je graag wat bewegen voor hen doet. Wil je ook meedoen aan sportactiviteten? Ga dan naar de # meedoen balie op je azc

Bekijk de video

Sociale contacten

Bij alle activiteiten waar je aan deelneemt zoals sport, taal- en andere lessen leer je mensen kennen. Kijk in de kalender wanneer er lessen zijn in je azc. En bij openingstijden wanneer de recreatieruimte, fitnessruimte en computerruimte open zijn. Misschien is er wel een koffie-uurtje, een repaircafé of een speeluurtje voor kleine kinderen waar je met andere ouders in contact komt. Vraag er naar bij een COA-medewerker, de infobalie of de Meedoen-balie.